StarLife webáruház, RAKTÁRRÓL gyors, online termék rendelésTestápolásHajápolásKozmetikai termékekSzájápolásTáplálék-kiegészítőTermékkatalógus
OrGano Gold - Black Coffee - fekete kávéOrGano Gold - Gourmet Cafe Mocha - desszert kávéOrGano Gold - Gourmet Cafe Supreme - a férfias kávé ginzeng tartalommalOrGano Gold - Gourmet Hot Chocolate - forró csokiOrGano Gold - Gourmet Latte - tejeskávéOrGano Gold - Organic Green Tea - zöld teaOrGano Gold csatlakozásOrGano Gold termékek rendelése
A Neways rövid történeteGolden Gate CapitalHogyan működik? (Neways marketing terv)Neways: további információkNeways 4 pillérEgészséges otthonEgészséges környezetEgészséges lelkiismeretEgészséges pénzügyek
HírekNeways hírekCikkek, leírásokVeszélyes alkotóelemek - hírekVideók, hanganyagokKönyvajánlóTAOA Titok - The SecretTudásbázisHírlevélEnglish content - Angol tartalom
EnergiaitalVitaminok, ásványi anyagok – Táplálék kiegészítőkTermékcsaládok - Károsanyagmentes termékekBiztonságos összetevők listája :: Termékcsalád: Fitt & Vital - Sporolóknak :: Termékcsalád: Súlykontroll - Testsúly csökkenés, fogyás :: Termékcsalád: Alakformálás - Karcsú test, feszes bőr :: Termékcsalád: Bőrápolás - Tisztítás, regenerálás, hidratálás :: Termékcsalád: Testápolás - Tisztálkodó szerek, készítmények :: Termékcsalád: Keratonics - Szalonminőségű hajápoló család :: Termékcsalád: Hydracial - Bőrfiatalító készlet :: Termékcsalád: True Touch - dekorkozmetika:: Termékcsomagok, testápoló csomagok listája :: Termékek típusonkéntKiemelt, ajánlott termékek
Szabaduljon meg adósságaitólInterjú Paul Zane PILZER amerikai gazdaságkutatóvalPénzkereseti lehetőségKapcsolatfelvétel
BemutatkozásKapcsolatfelvétel, telefonA TiFi portál rendszerről
Közösségi oldalakMagyar névnapok listájaNeways termék archívumTudásbázis, fogalomtárIdézetek, mondásokA honlaprólVeszélyes alkotórészekHonlap térkép, tartalmi áttekintés, sitemapAdatvédelmi nyilatkozat, látogatási feltételekImpresszumSzerkesztés alattAjánlott szolgáltatások, partnerek ajánlataiGyerekeknek2012 maja naptár2012 napkitörés, 2012 nap kitörés2012 Nostredamus, 2012 Nosztradamusz2012 szupernova, 2012 supernova2012 világvége, világ vége, 2o12 világvégeApokalipszis, világvége
Orvos válaszolBelépés a fórumra
alkalmi munkaállás kínálinternetes munkainternetes otthoni munkainternetes pénzkereseti lehetőségmunka otthonotthoni munkapénzkereseti lehetőségtávmunka
  Hírlevél  |  Fórum  |  Honlap térkép  |  Kapcsolat  
 
 // www.TISZTAFRISS.hu / Magazin / Veszélyes alkotóelemek - hírek / Kőolajszármazékok és allergizáló illatanyagok a babáknak szánt termékekben

 

A tisztálkodó és testápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálnunk, hogy milyen anyagokat tartalmaznak, hanem arra is oda kellene figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk.

Vizsgálja meg azokat a termékeket, amiket eddig használt a fürdőszobájában, a konyhában, vagy a mosás során!

Nézze meg a termékek össztevőit!

A tét nem kicsi: az Ön egészsége!

 


A tisztálkodó és testápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálnunk, hogy milyen anyagokat tartalmaznak, hanem arra is oda kellene figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk. Számos szokványos szappanban, krémben, és egyéb kozmetikai cikkben vannak olyan összetevők, melyek bizonyítottan vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat váltanak ki.

Nemcsak a levegőben, és az élelmiszerekben találhatunk szennyeződéseket és mérgező anyagokat, hanem számos kozmetikum és háztartási tisztítószer is tartalmaz veszélyes anyagokat, melyek káros hatással lehetnek az egészségre. Olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásukról ismertek. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez, és ott súlyos károkat okozhatnak.

Egy amerikai tanulmány beszámol arról, hogy az OSHA (Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség) hivatala egy olyan kutatást végzett, melynek során 2983, kozmetikumokban található kémiai anyagot vizsgáltak meg. Ezek közül 884 mérgezőnek bizonyult!

• 146 daganatot/tumort okozhat,
• 376 a bőr és a szem irritációját idézheti elő,
• 314 biológiai elváltozásokat eredményezhet,
• 218 szaporodási problémákat okozhat (egy anyag akár több helyen is szerepelhet)!

Ezek az anyagok a mai napig alkotói a vizsgált kozmetikumoknak!

A NEWAYS-termékek az itt felsorolt káros kémiai anyagok egyikét sem tartalmazzák!

Az itt felsorolt alkotórészek forrása:

ÖKO-TEST 5/2004., 8/2003., 6/2001., Különszám 23., 1997. ;Cancer & Controls 7/2001. amerikai szaklap; Public Health Report, USA; Dr. Dean Burke, National Cancer Institute; Kaliforniai Egyetem; Material Safety Data Sheets; Nippon Dental College; Texasi Egyetem; American College of Toxicology; A japán Scool of Medicine Tohoku Univesity kutatása; www.slweb.org ; www.fluoridealert.org ; www.ncbi.nlm.nih.gov ; www.preventcancer.com/losing/nci/experimental.htm


Vizsgálja meg azokat a termékeket, amiket eddig használt a fürdőszobájában, a konyhában, vagy a mosás során!

Nézze meg a termékek összetevőit!

A tét nem kicsi: az Ön egészsége!

 

 

 

 


Kőolajszármazékok és allergizáló illatanyagok a babáknak szánt termékekben

Kőolajszármazékokat és allergizáló illatanyagokat találtak a Tudatos Vásárlók Egyesületének aktivistái az általuk megvizsgáltatott 12 babapopsi krém többségében.


Az újszülött és a kisgyermek bőre igen érzékeny a külvilág ingereire. A bőr ilyenkor még nagyon vékony, sérülékeny, fogékonyabb a fertőzésekre. Fokozottan igaz ez a babapopsira, amely az első egy-két évben szinte állandóan nedves közegben van, sokszor folyamatos irritációnak kitéve.

Nem mindegy tehát, hogy szemünk fénye milyen védelmet kap, milyen krémekkel, kenőcsökkel védjük meg a kipirosodástól, gyulladástól, esetleg a kiszáradástól, rosszabb esetben a kisebesedéstől.

A teszt során 12 - gyógytermék-boltban, gyógyszertárban, hipermarketekben illetve egy-egy üzletlánc saját termékeként - forgalmazott babapopsi krémet vettek górcső alá. A termékek kiválasztása előtt az érintett csoport (kismamák, nagymamák) véleményét is meghallgatták az egyesület munkatársai.

A termékösszetevőkről az információt a vizsgált terméken vagy a termék dobozában elhelyezett terméktájékoztatóról, illetve a termék honlapjáról szerezték be.

Az értékelésnél a legfontosabb szempontnak az Ökotest által is kifogásolt kőolajszármazékokat és illatanyagot tartották, ugyanis ezek allergizáló hatásúak lehetnek, és bőrproblémákat (pléldául bőrszárazságot, repedezettséget, gyulladást) okozhatnak.

A vizsgált termékek többsége sajnos tartalmaz kőolajszármazékot (például parabén, vazelin, paraffin, PEG).

Az összetevőkön kívül azt is pontozták, hogyan tájékoztatják a gyártók a fogyasztókat a címkéken, illetve a honlapjukon.

A teszt során a vizsgált 12-ből mindössze három termék teljesített maximális pontszámmal. Az eredményt megtalálja az egyesület oldalán.

Forrás: infó rádió


Bár Neways termékei nem szerepeltek a tesztben, a Neways termékei sem tartalmaznak veszélyes összetevőket, veszélyes alkotórészeket.

Itt találhat információkat a károsanyagokról a kozmetikumokban, kéremekben.

Gyakori példákat a károsanyagokra itt olvashat:

Károsanyagok a kozmetikumokbanA-hidroxisav

Szerves sav, amely anaerob légzéssel keletkezik. Tovább »Alkohol

Színtelen, illékony gyúlékony folyadék, ami élesztőgombák és szénhidrát erjedésével keletkezik. Tovább »Állati zsír (faggyú)

Az állati szövet bizonyosfajtája; olajtartalmú szilárd és félszilárd anyagokból áll. Tovább »Alumínium

A fémek közé tartozó elem, amelyet leginkább repülőgépek alkatrészeinek, illetve protézisek előállítása során használnak. Tovább »Ásványolaj (paraffinum liquidiumnak is nevezik)

Egy nyersolaj (petróleum) származéka. Ipari felhasználáskor leginkább kenőolajként alkalmazzák. Tovább »Bentonit

Lyukacsos anyag, amely víz hatására eredeti térfogatának többszörösére duzzad meg. Tovább »Butan (bután)

Rendkívül gyúlékony aeroszol. Tovább »Diethanolamin (DEA)

Színtelen vagy kristályos alkohol, amit oldószerekhez, tisztítószerekhez és emulgátorokhoz használnak fel. Tovább »Diethylphthalate (dietilftalát)

Alkohol denaturálásához használt anyag. Felszívódik a bőrbe és befolyásolja annak védelmi rendszerét. Tovább »Dioxin

A papírgyártás folyamata során keletkezett hulladékanyag a dioxin, amely rákot okozhat. Tovább »Elastin (elasztin) magas relatív molekulatömeggel

A kollagénhez hasonló fehérje, a rostok fő alkotórészét képezi. Tovább »Fluor-szénhidrogén

Színtelen, nem éghető gáz, amit színtelen, nem éghető folyadékként is felhasználnak. Tovább »Fluorid

Potenciális rákkeltő alapanyag. Tovább »Formaldehyd (formaldehid) és származékai

Színtelen mérgező gáz, irritáló hatású, és rákkeltő anyag. Tovább »Glycerin (glicerin)

Sziruphoz hasonló folyadék, melyet víz és zsír kémiai reakciójával állítanak elő. Tovább »Ízesítőanyagok

Néhány ízesítőanyagot rákkeltőként tartanak számon. Tovább »Kaolin

Finom fehér agyag, melyet főként porcelánkészítéshez használnak. Tovább »Kollagén

Zselatinszerű, nem oldódó protein, amely mérete miatt nem szívódik fel a bőrbe. Tovább »Lanolin

Gyapjúból nyerhető zsíros anyag, amely gyakori összetevője kozmetikumoknak és különböző krémeknek. Tovább »LAS-Tenside (lineáris alkylbenzol-szulfonát)

Erős bőrizgató hatású, a szennyvízbe kerülve nehezen lebomló anyag. Tovább »Lúg

Nátriumhidroxidból vagy káliumhidroxidból álló nagytöménységű vizes oldat. Tovább »Nitro- és policiklikus pézsmavegyületek

Ezek a szintetikus parfümanyagok az állatkísérletek során részben rákkeltőnek bizonyultak, részben pedig megváltoztatják az egyed genetikai hátterét. Tovább »Nitroaminok

A nitroaminok felszívódnak a bőrbe, és hatásuk rákkeltő lehet. Tovább »PEG (polietilénqlükol)/ PEG-származékok

A polietilénglükolok és származékaik a bőrt áteresztővé teszik, így a káros anyagok akadály nélkül a bőrbe kerülhetnek. Tovább »Petrolatum (petrolatum)

Petróleum bázisú zsír, melyet az iparban kenőanyagként használnak. Tovább »Propán (propán)

A propán egy olyan aeroszol, amely nagy mennyiségben narkotizáló hatással bír. Tovább »Propylenglykol (propilénglükol)

A propilénlgükol az ásványi olaj kozmetikai termékekben fellelhető formája, amelyet fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalálhatunk, mint a fagyásgátló szerekben. Tovább »Szárítja a bőrt, és irritáló hatású lehet nagy koncentrációban. Tovább »Sodium Fluorid (nátrium fluorid)

Potenciális rákkeltő anyagként határozták meg. Tovább »Sodium Laureth Sulfate (nátrium laureth szulfát)

A Sodium Laureth Sulfate alkoholos változata a Sodium Lauryl Sulfate-nak. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat. Tovább »Sodium Lauryl Sulfate (nátrium lauryl szulfát)

Erős tisztító és nedvesítő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosószerekben egyaránt. Tudósok szerint a Sodium Lauryl Sulfate a leggyakoribb bőrallergén anyag. Tovább »Talkum

A talkum egy puha, szürkészöld színű ásvány, amely megtalálható néhány testápoló és kozmetikai termékben. Tovább »Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://tisztafriss.hu/d610-K-145-olajszrmazkok-s-allergizl-illatanyagok-a-babknak-sznt-termkekben.doc

Partnerek
Az itt felsorolt termékekben a következő káros anyagok szoktak előfordulni:

 


Néhány példa káros hatású összetevőkreSzájvíz

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a szájvízben. Tovább »Fogkrém

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a fogkrémben. Tovább »Sampon

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a samponban. Tovább »Hajkondicionáló

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a hajkondícionálóban. Tovább »Borotvahab / borotvagél

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a borotvahabban, borotvagélben. Tovább »Dezodor

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a dezodorban. Tovább »Tusfürdő / szappan

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a tusfürdőben, szappanban. Tovább »Krémek

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a krémekben. Tovább »Színezett nappali krém / make-up

A következő káros anyagok szoktak előfordulni a színezett nappali krémekben, make-up-ban. Tovább »http://tisztafriss.hu/e/internetes-allas-munka.jpg

Engem érdekel:Szeretne vásárolni termékeket?Follow TisztaFriss on TwitterFacebookUgrás az oldal tetejéreUgrás az oldal tetejére  |  WWW.TISZTAFRISS.HU címlap   |  Honlap térkép

Magazin  |  Neways  |  Veszélyes alkotórészek   |  Termékek  |  Üzleti lehetőség
Áruház  |  Extrák  |  Sajtószoba  |  Kapcsolat  |  Álláslehetőség  |  Hírlevél

Adatvédelmi nyilatkozat  |  A TISZTAFRISS.HU honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti
Copyright © 2007-2024 WWW.MAXELINE.HU Kft.