Cél: a szervezet öngyógyító folyamatainak erősítése, a szervezet tartalékainak mozgósítása, a daganatot tápláló élelmiszerek kiiktatása mellett.
Javasolt napi 2-2.5l tiszta szénsavmentes víz fogyasztása..
Növényi fehérjebevitel fokozása, az állati eredetű fehérjék teljes kiküszöbölése mellett. -szója, szejtán, tönkölybúza, rizsliszt, zabpehely, köles, barnarizs, gombafélék, hüvelyesek, magcsírák...
Csípős fűszerek kerülése. / Ízesítésre friss vagy szárított zöldfűszerek ajánlottak.
A napi élelmiszer felét teljes kiőrlésű gabonákból készült tészta,pékáru,burgonya tegye ki. A másik felét friss, lehetőleg bio zöldség és gyümölcs alkossa, lehetőleg nyersen fogyasztva.
Naponta 5x kisebb mennyiségű, alaposan megrágott élelmiszer bevitele ajánlott.
A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása során a szeletelést,darabolást, reszelést,facsarást alkalmazza.
Zsíradékbevitel csökkentése ajánlott. Hidegen sajtolt olajok fogyasztása javasolt, főként utólag tegye az ételbe.
Tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek kiiktatása.
Rántás helyett a habarást részesítse előnybe. Habarásra rizslisztet, krumplit, zabpelyhet,zabkorpát használjon..
Lelki táplálék folyamatos biztosítása / belső motiváció, család, barátok, szükség esetén pszichológus segítsége .../elengedhetetlen. .
Oxigéndús környezet , rendszeres testmozgás javasolt.
Táplálékkiegészítő szedéséről minden esetben tájékoztassa kezelőorvosát.