StarLife webáruház, RAKTÁRRÓL gyors, online termék rendelésTestápolásHajápolásKozmetikai termékekSzájápolásTáplálék-kiegészítőTermékkatalógus
OrGano Gold - Black Coffee - fekete kávéOrGano Gold - Gourmet Cafe Mocha - desszert kávéOrGano Gold - Gourmet Cafe Supreme - a férfias kávé ginzeng tartalommalOrGano Gold - Gourmet Hot Chocolate - forró csokiOrGano Gold - Gourmet Latte - tejeskávéOrGano Gold - Organic Green Tea - zöld teaOrGano Gold csatlakozásOrGano Gold termékek rendelése
A Neways rövid történeteGolden Gate CapitalHogyan működik? (Neways marketing terv)Neways: további információkNeways 4 pillérEgészséges otthonEgészséges környezetEgészséges lelkiismeretEgészséges pénzügyek
HírekNeways hírekCikkek, leírásokVeszélyes alkotóelemek - hírekVideók, hanganyagokKönyvajánlóTAOA Titok - The SecretTudásbázisHírlevélEnglish content - Angol tartalom
EnergiaitalVitaminok, ásványi anyagok – Táplálék kiegészítőkTermékcsaládok - Károsanyagmentes termékekBiztonságos összetevők listája :: Termékcsalád: Fitt & Vital - Sporolóknak :: Termékcsalád: Súlykontroll - Testsúly csökkenés, fogyás :: Termékcsalád: Alakformálás - Karcsú test, feszes bőr :: Termékcsalád: Bőrápolás - Tisztítás, regenerálás, hidratálás :: Termékcsalád: Testápolás - Tisztálkodó szerek, készítmények :: Termékcsalád: Keratonics - Szalonminőségű hajápoló család :: Termékcsalád: Hydracial - Bőrfiatalító készlet :: Termékcsalád: True Touch - dekorkozmetika:: Termékcsomagok, testápoló csomagok listája :: Termékek típusonkéntKiemelt, ajánlott termékek
Szabaduljon meg adósságaitólInterjú Paul Zane PILZER amerikai gazdaságkutatóvalPénzkereseti lehetőségKapcsolatfelvétel
BemutatkozásKapcsolatfelvétel, telefonA TiFi portál rendszerről
Közösségi oldalakMagyar névnapok listájaNeways termék archívumTudásbázis, fogalomtárIdézetek, mondásokA honlaprólVeszélyes alkotórészekHonlap térkép, tartalmi áttekintés, sitemapAdatvédelmi nyilatkozat, látogatási feltételekImpresszumSzerkesztés alattAjánlott szolgáltatások, partnerek ajánlataiGyerekeknek2012 maja naptár2012 napkitörés, 2012 nap kitörés2012 Nostredamus, 2012 Nosztradamusz2012 szupernova, 2012 supernova2012 világvége, világ vége, 2o12 világvégeApokalipszis, világvége
Orvos válaszolBelépés a fórumra
alkalmi munkaállás kínálinternetes munkainternetes otthoni munkainternetes pénzkereseti lehetőségmunka otthonotthoni munkapénzkereseti lehetőségtávmunka
  Hírlevél  |  Fórum  |  Honlap térkép  |  Kapcsolat  
 
 // www.TISZTAFRISS.hu / Magazin / Cikkek, leírások / Cikkek, leírások archívum / A Hipokratész egészségmegörző program előnyei






A Hipokratész egészségmegörző program előnyei

Bárki, aki az élő ételek étrendjét követi, automatikusan javítja az egészségét, lassítja az öregedést. A szellem frissességére, éleslátásra tesz szert, hallatlanul fölerősíti az immun­rendszerét. A Hippokratész-program azonban több mint egyszerű étrend. Amikor a program egyéb részeit nyers táplálékokkal egészítjük ki, a lehető legjobb eredményeket érjük el. Az étrend változtatása mellett tehát a következő dolgokat ajánljuk: az ételek figyelmes összepárosítása; a böjtölés; a vastagbél tisztítása; a testedzés; a bőr szárazon való dör­zsölése; aromaterápia; szaunázás, gőzfürdő, masszázs vízsugárral és kézzel; elektromos- és lézerterápia.

 

AZ ÉTELEK ÖSSZEVÁLOGATÁSA


A Hippokratész-étrend egyik célja, hogy olyan ételekkel lássa el a testet, amelyek lehetővé teszik a tápanyagok gyors felszívódását és a salakanyagok gyors megsemmisítését. Az intézetben előadást tartok arról, hogy az egyidőben elfogyasztott ételek hogyan hátrál­tathatják vagy segíthetik ezt a folyamatot. Még ha kizárólag nyers táplálékokat eszünk, akkor is elvész az egészségére gyakorolt jótékony hatás egy része, ha ezek az élelmiszerek nincsenek összhangban.

Íme ételek összeválogatásának alapelvei:


Az ételeket természetes vegyi anyagok alkotják. Testünk hasonló a laboratóriumi kémcsövekhez. Akár a kémiai kísérletekben, a megfelelő elemek keveredése külön­böző reakciókat eredményezhet: a nyugtató hatásútól a robbanóig. A keményítőben dús élelmeket például lúgos hatású, szájban termelődő, emésztést elősegítő nedveknek kell kísérniük. A fehérjében gazdag élelmek pedig a gyomorban képződő savakat igénylik. A savas és a lúgos kémhatású nedvek keveredése semlegesíti egymást. Így aztán a keményítőben és a fehérjében gazdag élelmek együttese mindegyikük emész­tését lassítja, s ettől gyomorrontásunk lesz.

Különböző savas/lúgos kénhatású környezetben különböző ütemben emésztünk. Olyan ez, mint a több sebességre képes autók az autóúton. Ha lassúbb sebességgel haladó autó kerül a gyorsabb elé, a gyorsabbnak lassítania kell, hogy ne kerüljön sor balesetre. Ha ugyanez történik az ételekkel, a „gyorsabb” étel belerohan a „lassúbba", majd gyomorrontás, felfúvódás vagy rossz felszívódás formájában okoz balesetet a szervezetünkben.
Az alapvetően összeillő ételcsoportok

A következő oldalakon az emésztés gyorsasága szerint csoportosított ételeket találhatunk (a gyorsabbtól a lassúbb felé). A hasonló emésztési idővel rendelkezők együtt fogyaszthatók, amíg az eltérő emésztési idejű ételeket más-más étkezések során ajánlatos enni. Az itt látható felsorolás csupán minta. Ennél sokkal többfélét ehetünk; mindössze be kell sorolnunk a megadott kategóriákba.

15-30 PERC: BÚZAFŰ


A búzafüvet (lásd a 9. fejezetnél) étkezések előtt vagy üres gyomorral fogyasszuk. Ehető-iható egymagában vagy zöldséglevek kíséretében.

15-30 PERC: DINNYEFÉLÉK


A dinnyeféléket mindig a maguk érési idejében együk. Gyorsan emésztődnek. Más gyümöl­csökkel együtt (mondjuk gyümölcssalátában) a lassabban emészthető gyümölcsök késleltetik a feldolgozását, ami erjedést okozhat.

1-4 ÓRA: GYÜMÖLCSÖK


Egyes gyümölcsök emésztési ideje hasonló a dinnyékéhez, ám mégsem ehetőek együtt. A savas, savanyú vagy édes gyümölcsök víz- és cukortartalma különböző. Az emésztésük könnyebb, ha ennek figyelembevételével párosítjuk őket.

Savas gyümölcsök (1-1,5 óra): grapefruit, citrom, narancs, gránátalma, ananász, eper, meggy.

Savanykás, kesernyés gyümölcsök (1,5-2 óra): alma, sárgabarack, szamóca, málna, egres, a bogyós gyümölcsök nagy része, szőlő, kivi, mangó, körte, barack, cseresznye.

Édes gyümölcsök (4 óra): a banán, az összes aszalt gyümölcs, a datolya, a füge, a mazsola.

2-3 ÓRA: ZÖLDSÉGEK


Csíráztatott lucerna, hajdina, fejes káposzta, lóhere, fokhagyma, kelkáposzta, lencse, mungóbab, mustár-, retek-, napraforgómag.

Gyümölcsnek számító zöldségek (Amerikában, azaz nem édes gyümölcsök): uborka, piros fűszerpaprika, paradicsompaprika, spárgatök, cukkini, patisszon.

Zöldlevelűek: fejes káposzta, fehérrépa, zöldsaláta, csírázott mustármag, mogyoróhagyma, spenót, vízitorma (zsázsa).

Alacsony keményítőtartalmú gyökerek: répafélék, bojtorján, sárgarépa, paszternák, retek, fehérrépa.

3 ÓRA: KEMÉNYÍTŐ TARTALMÚAK


Csíráztatott gabonák: amarant, árpa, köles, rozs, búza. Csíráztatott hüvelyesek: csicseri­borsó, lencse, zöldborsó. Tökfélék: sütőtök. Burgonya: csicsóka.

4 ÓRA: FEHÉRJETARTALMÚAK


Magok: tök-, szezám-, napraforgómag.

Olajos magvak: dió, mandula, mogyoró, fenyőmag, paradió (v. brazil dió), napraforgómag stb.

Úgy a legkönnyebb összeválogatni az ételeket, hogy minden étkezéshez az egyik csoportból választjuk ki az összetartozóakat. Ha mégis kevernénk a csoportokból, ne feledjük a Hippokratész Intézet erre vonatkozó útmutatását:

A zöldségek nem illenek a gyümölcsökhöz. A gyümölcsökben található cukor és sav­tartalom lassítja a zöldségek szénhidrátjainak emésztését és erjedését. Puffadást, gázképződést okoznak. Legjobb, ha a gyümölcsöket és a zöldségeket külön étkezések alkalmával fogyasztjuk. Két órával a zöldségekből és a csírákból álló táplálék után olykor ehetünk gyümölcssalátát.

Kerüljük a savas és az édes gyümölcsök együttes fogyasztását! Ha mégis keverjük, akkor vagy az édes vagy a savas gyümölcsöket párosítsuk a savanyúakkal. Étrendünk ne tartalmazzon 15%-nál több gyümölcsöt!
Valamennyi zöld csíra és zöldség (beleértve az avokádót) jól illenek egymáshoz. Az avokádóból, magokból vagy csonthéjasokból készült köretek jól illenek a zöld­ségekhez és a csírákhoz. Mindazonáltal túlságosan ne vegyítsük egyetlen étkezésen belül! Alapszabályként azt mondhatjuk, hogy egyik összeállításban se szerepeljen ötnél többféle élelmiszer.
A gyümölcsökhöz ne együnk kenyeret, csíráztatott-vagy pörkölt gabonát.

Általában étkezés közben ne igyunk! Az ivóleveket jobb felhasználás előtt 15-30 perccel vagy étkezés után 2-3 órával fogyasztani. Az evés közbeni ivás gyengíti az emésztőnedvek hatását; ráadásul, ha természetes ételeket eszünk, nem kell szomjat oltani, mivel magas a víztartalmuk.

Étkezéskor fogyasszuk előbb a nyers ételt, és csak azután a főttet. Máskülönben a főtt étel megakasztja az élő, nyers táplálék emésztését, így erjedéshez és gázképződéshez vezet.

 

JÓ ÖSSZETÉTELEK

  • fehérjék és csírák zöld levelűekkel,
  • keményítő tartalmúak és csírák zöldségekkel,
  • csak az egyik csoport termései.

 

ROSSZ ÖSSZETÉTELEK

  • gyümölcs- és keményítő tartalmúak,
  • gyümölcs és fehérje együtt,
  • gyümölcs és zöldség együtt,
  • keményítő és fehérje együtt.
  • (A gyümölcs- és zöldség szabály alól csak az avokádó, a hagyma és a fokhagyma a kivétel. Ezeknek bármelyike keverhető gyümölcsökkel vagy zöldségekkel.)


Némi időt igényel, amíg gyakorlatra teszünk szert az ételek helyes társításának művészetében, ugyanis meg kell változtatnunk a „jó” ételekről berögződött fogalmainkat. Vegyük például a csak természetes anyagokat tartalmazó műzliszeletet! Ez rendszerint rúddá tekert zab (keményítő), dió (fehérje), méz (cukor) és szárított (édes) gyümölcs tartalmú. A fehérjével kevert keményítő különböző gázokat képez mint például a kén. A keményítő és az édes gyümölcsök elegye erjedést és alkoholt hoz létre a belekben.

Sok gyakorlattal és türelemmel hamarosan eljutunk oda, hogy már nem csak a táplálék­tartalmuk szempontjából válogatjuk meg az ételeinket, hanem az együttes hatásukért is.

Forrás: internet


Tudja, hogy a világ szakértői gárdája egybehangzó véleménye szerint a Földön található összes táplálékkiegészítő közül összesen 7-at tartanak alkalmasnak rákbetegek gyógyítására?

 



Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://tisztafriss.hu/d415-A-Hipokratsz-egszsgmegrz-145-program-el-145-nyei.doc

Partnerek







Ugrás az oldal tetejéreUgrás az oldal tetejére  |  WWW.TISZTAFRISS.HU címlap   |  Honlap térkép

Magazin  |  Neways  |  Veszélyes alkotórészek   |  Termékek  |  Üzleti lehetőség
Áruház  |  Extrák  |  Sajtószoba  |  Kapcsolat  |  Álláslehetőség  |  Hírlevél

Adatvédelmi nyilatkozat  |  A TISZTAFRISS.HU honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti
Copyright © 2007-2024 WWW.MAXELINE.HU Kft.